Impact

Impactul pe care Asociaţia noastră îl are asupra comunităţii în cadrul căreia activează este dat şi de recunoaşterile pe plan naţional primite de-a lungul timpului, dovadă a implicării şi seriozităţii cu care sunt tratate problemele din domeniul adopţiilor şi asistenţei sociale.

2014
: Premiul I - Categoria APĂRAREA DREPTURILOR INDIVIDUALE / COLECTIVE, Gala Societă
ții Civile

     
Organizația Ador Copiii – Comunitatea familiilor adoptive a fost premiată cu premiul I la secțiunea Apărarea drepturilor individuale/colective, pentru campania Ziua Națională a Adopției , respectiv pentru apărarea dreptului copiilor părăsiți la o familie permanentă. 

Obiectivul principal vizat prin campania de susținere a oficializării acestei zile a fost aducerea subiectului adopţiei în prim-plan la o dată fixă, în agenda publică a oficialităţilor din domeniu în perspectiva dezvoltarii sistemului de adoptie în Romania și salvarea copiilor părăsiți uitați în sistem.

Citiţi mai multe despre acest proiect AICI

2013: Premiul I - Categoria IMPACT, Gala Societății Civile

Proiectul „Resetează Sistemul - O familie pentru fiecare copil abandonat! ” a obţinut cea mai mare distincţie în cadrul categoriei Impact din Gala Societăţii Civile, pentru cea mai bună viziune, strategie și impact pe termen lung asupra beneficiarilor. Scopul proiectului a fost acela de responsabilizare şi conştientizare asupra fenomenului de abandon extrem al copiilor abandonaţi în spitalele din Romania, grav neglijaţi de sistemul sanitar şi de cel de protecţie socială, problemă existentă la nivel national.

Premiul a fost înmânat de Raluca Lăzăruț : “Este onorant pentru mine să ofer acest premiu! Să salvezi niște copii de la abandon și să încerci să îi integrezi în familii mi se pare minunat!”, a spus Raluca Lăzăruț “Ar trebui ca a face bine aproapelui sa devină un exercițiu de rutină pentru fiecare dintre noi, tocmai pentru că binele te face să te simti senzațional!

Citiţi mai multe despre acest proiect AICI.

2013: Premiul II - Categoria APĂRAREA DREPTURILOR INDIVIDUALE / COLECTIVE, Gala Societății Civile

Proiectul „Resetează Sistemul - O familie pentru fiecare copil abandonat!” a obţinut locul al doilea în cadrul categoriei Apărarea drepturilor individuale / colective din Gala Societăţii Civile, pentru apărarea drepturile copiilor neincluși în sistemul de protecție socială. Scopul proiectului a fost acela de responsabilizare şi conştientizare asupra fenomenului de abandon extrem al copiilor abandonaţi în spitalele din Romania, grav neglijaţi de sistemul sanitar şi de cel de protecţie socială, problemă existentă la nivel national.

Citiţi mai multe despre acest proiect AICI.

 2013:
Premiul „Zece femei excepţionale” – Campania Click pentru Femei, ediţia a III-a


Simona Czudar
, directorul executiv al Asociaţiei noastre, a primit premiul „Zece femei excepţionale” pentru lupta sa necontenită ca tot mai multe familii care doresc să adopte să beneficieze de sprijin psihologic şi juridic, semnalând totodată autorităţilor publice problema micuţilor blocaţi în sistemul de protecţie socială şi oferind soluţii de rezolvare a acesteia.

 2013: Nominalizare - „Infernul copiilor uitaţi”, o anchetă Antena 3 în cadrul proiectului „Resetează Sistemul”, în finala premiilor AIB Londra 2013

Postul de televiziune Antena 3 a fost nominalizat la premiile International Media Excellence Awards, acordate de The Association for International Broadcasting în fiecare an la Londra, pentru două materiale marca „În premieră cu Carmen Avram”, la categoriile Domestic current affairs documentary, respectiv Investigative documentary. Unul dintre acestea, „Infernul copiilor uitaţi”, a fost realizat în colaborare cu asociaţia noastră, în cadrul proiectului „Resetează sistemul - O familie pentru fiecare copil abandonat!”.

„Infernul copiilor uitaţi” vorbeşte despre sute de copii români abandonaţi prin spitale şi ignoraţi de stat. Din lipsa banilor pentru îngrijire şi a personalului, copiii sunt lăsaţi în camerele lor întunecate, obligaţi uneori să se hrănească singuri, chiar dacă au doar câteva luni de viaţă. Iar în tot acest timp, sute de familii luptă cu un sistem plin de defecte, încercând să adopte un copil.

Citiţi mai multe despre această nominalizare AICI.

2013: Nominalizare Gala Oameni pentru Oameni – ARC România, ediţia a X-a

Gala Oameni pentru Oameni a premiat în 13 noiembrie 2013 la București, în cadrul celei de-a zecea ediţie a cei mai generoşi şi mai implicaţi români. Anul acesta, impactul celor 120 premianţi şi nominalizaţi a însemnat donaţii şi voluntariat în valoare totală de aproape 14 milioane de euro (62.132.881 lei). În cadrul acestei Gale, două membre ale Asociației noastre au avut onoarea de a fi nominalizate.
 
Categoria 'Cel mai bun fundraiser voluntar' - Elena Spiridon - pentru responsabilizarea și mobilizarea comunității în scopul reabilitării secției de recuperare a Spitalului Sf.Maria din Iași, unde sunt internați copii părăsiți și cu risc social.

Categoria 'Cel mai implicat director/membru de consiliu director în atragerea de fonduri' - Director Executiv Simona Czudar - pentru lupta sa necontenită în cadrul campaniei "Nu irosi timpul. Schimbă o viață. Adoptă un copil.", care are ca obiectiv creșterea numărului de familii dornice să adopte, dar și numărul de copii adoptați.

2013 : Premiul „Personalitatea Alfa”- Conferința anuală a membrilor comunițății Alfa

Simona Czudar, directorul executiv al Asociaţiei noastre, a primit premiul „Personalitatea Alfa” pentru atitudinea sa Alfa, prin puterea exemplului personal influențând pozitiv beneficiarii proiectelor organizației.


 
Citiţi mai multe despre conceptul Personalitate Alfa AICI. 


2013 - Premiul 'Voluntarul Anului În domeniul Social' - Gala Națională a Voluntarilor - Federția Volum
 

 Ionuț Spiridon - a primit premiul 'Voluntarul Anului în domeniul Social'  în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, organizată de Federația Volum.

Gala Națională a Voluntarilor este un eveniment anual care oferă un loc de cinste voluntarilor din România o binemeritată recunoştere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate.

Competiția a fost susţinută de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă von Groningen, și Zoli Toth. 

 Citiţi mai multe despre această premii AICI.


 

2013 - Campania Adevărul 'Cei mai frumoși români'  - prezintă poveștile a 55 români frumoși care ne fac mândri prin ceea ce fac din țară sau dincolo de   granițe.

Ziarul „Adevărul“ vă propune să descoperiţi, până pe 24 ianuarie, poveştile a 55 de români frumoşi care ne fac mândri prin ceea ce fac din ţară sau de dincolo de graniţe.

Citeste mai mult: adev.ro/my90mt
Ziarul „Adevărul“ vă propune să descoperiţi, până pe 24 ianuarie, poveştile a 55 de români frumoşi care ne fac mândri prin ceea ce fac din ţară sau de dincolo de graniţe. Astăzi, vă prezentăm o nouă poveste!

Citeste mai mult: adev.ro/my90mt
Ziarul „Adevărul“ vă propune să descoperiţi, până pe 24 ianuarie, poveştile a 55 de români frumoşi care ne fac mândri prin ceea ce fac din ţară sau de dincolo de graniţe.

Citeste mai mult: adev.ro/my90mt
Simona Czudar, directorul executiv al Asociaţiei noastre, a fost inclusă în campania Adevărul „Cei mai frumoși români” pentru atitudinea sa și pentru munca sa cadrul organizației ADOR Copiii.

 
Citiţi mai multe despre campanie AICI.
 Stiri și evenimente

De 13 ani, Asociația Ador Copiii continuă să crească și să aducă zâmbete pe chipul copiilor, prin numeroasele proiecte derulate în beneficiul acestora.

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Asemănarea era izbitoare: aceiaşi ochi albaştri, aceeaşi piele alba şi catifelată – nu-mi venea să cred! Ne-au întrebat după un timp ce părere avem, eu nu puteam vorbi şi nu-mi puteam explica…

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
20 Decembrie - Timișoara

Seri magice de Crăciun

29 Ianuarie - Timișoara

Tabăra terapeutică pentru copii

Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Asociația Ador Copiii

Asociaţia Ador Copiii este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 2004, autorizată, care se află în prima linie a activismului în domeniul adopţiei interne. Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, organizația Ador Copiii are acreditare pentru a oferi servicii în domeniul adopției interne și o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la noi, veți găsi suport, încurajare, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Suntem o organizație susținută de peste de voluntari, membrii cotizanți, donatori și sponsori a căror încredere am câștigat-o în timp. Prin intermediul rapoartelor anuale transmise periodic poți vedea exact impactul contribuției tale.  Orice ajutor este binevenit!
DONEAZĂ!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver