Comportamente posibile post-adopţie şi reacţiile părinţilor

Mai înainte de toate, un copil adoptat este un copil abandonat. Abandonul este una dintre cele mai mari traume pe care le poate suferi un copil, iar trauma pierderii se răsfrânge asupra întregii dezvoltări psihice şi emoţionale a copilului. Momentul adopţiei este, pe de o parte, un nou abandon pentru copil, deoarece el este separat de persoana (persoanele) cu care a stat înaintea adopţiei şi ajunge într-un mediu nou, nefamiliar, necunoscut, iar pe de altă parte este o nouă speranţă pentru copil la o familie stabilă, numai a lui.

Adopţia reprezintă o etapă nouă din viaţa copilului, dar şi a voastră, a părinţilor adoptivi și veți avea nevoie de o acomodare reciprocă, care poate dura ceva timp, dar care aduce mari bucurii şi satisfacţii.

În perioada de acomodare, există o serie de comportamente pe care copilul e posibil să le manifeste, din cele mai variate zone ale vieţii de zi cu zi: posibil să nu vrea sa doarmă, să nu vrea să manânce, sau din contră, să mănânce prea mult, poate manifesta teamă de străini, anxietate sau poate este foarte agitat şi agresiv. Toate aceste manifestări sunt absolut normale în perioada de acomodare, pentru că reprezintă un soi de protest pe care copilul îl manifestă.

Dupa achiziționarea acestei teme, veți avea acces la:


- video de 50 min. la rezolutie de 720px HD
- materialul continutului in format PDF
- fise practice cu sfaturi utile pentru situatii des intalnite, in format PDF
- BONUS: jocuri de rol, utile relatiei parinte - copil, inclus in video

Vezi toate temele >>


Fondurile mobilizate vor fi direcționate în totalitate către beneficiarii proiectelor sociale susținute de Asociația Ador Copiii. Îți mulțumim!

Stiri și evenimente

Echipa Călătoriei Inimii a ales să dăruiască și în această perioadă de Sărbători, iar echipa Ador Copiii devine mesagerii darurilor, cărți de dezvoltare personală, către oamenii care pot beneficia de ele,...

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Mă numesc Anca D, am 39 de ani, şi recunosc, cu stângăcie, mi-aş dori să vă pot transmite puţin din iubirea pe care o port copilului meu, născut din INIMĂ!

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver