Faze de evoluţie în familia adoptivă

În timpul şi după primul contact cu copilul, voi, ca familie adoptivă treceţi prin emoţii şi stări greu de descris în cuvinte. Sunt multe nelinişti legate de ceea ce urmează să se întâmple, despre emoţiile şi sentimentele pe care voi le-aţi simţit faţă de copilul ce poate deveni al vostru. De la momentul în care aţi decis să adoptaţi şi până copilul vine efectiv în familia lui, voi vă pregătiţi emoţional pentru reuniune, pregătiţi camera copilului şi vă faceţi planuri despre cum va fi viaţa voastră împreună. 

Atunci copilul vine acasă, familia trece prin mai multe faze: luna de miere, testarea limitelor părinţilor, negocierea limitelor şi adaptarea.  Fiecare dintre aceste faze are caracteristicile ei şi există o serie de aspecte de care e bine să ţineţi seama.

De asemenea, după venirea copilului acasă, veţi fi tentaţi să copleşiţi copilul cu jucării, alimente, locuri pe care să le viziteze, oameni pe care să-i cunoască. Este o stare firească şi naturală, dar, ţinând cont de faptul că, oricum, tot ceea ce-l înconjoară pe copil este deja nou (de la culori, mirosuri, camere, persoane etc.), este de preferat ca aceste stimulări să fie reduse la minim, mai ales în prima lună după sosirea copilului în noua sa familie. 

Dupa achiziționarea acestei teme, veți avea acces la:


- video de 50 min. la rezolutie de 720px HD
- materialul continutului in format PDF
- fise practice cu sfaturi utile pentru situatii des intalnite, in format PDF
- BONUS: jocuri de rol, utile relatiei parinte - copil, inclus in video

Vezi toate temele >>


Fondurile mobilizate vor fi direcționate în totalitate către beneficiarii proiectelor sociale susținute de Asociația Ador Copiii. Îți mulțumim!

Stiri și evenimente

Echipa Călătoriei Inimii a ales să dăruiască și în această perioadă de Sărbători, iar echipa Ador Copiii devine mesagerii darurilor, cărți de dezvoltare personală, către oamenii care pot beneficia de ele,...

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Mă numesc Anca D, am 39 de ani, şi recunosc, cu stângăcie, mi-aş dori să vă pot transmite puţin din iubirea pe care o port copilului meu, născut din INIMĂ!

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver