Stilurile parentale

Fiecare părinte are un anumit stil propriu de a se raporta la copil iar modul în care părintele reacţionează la comportamentele şi acţiunile copilului îi determină un anumit stil parental. Există mai multe tipuri de stil parental, dar ele se pot manifesta în combinaţie.

Este posibil ca voi, ca şi părinţi, să observaţi că aveţi reacţii din cele mai diverse faţă de comportamentele copilului. Există un stil parental dominant, care va ieşi la suprafaţă în cele mai tensionate momente. Depinde doar de voi să vi le recunoaşteţi, să le acceptaţi şi să doriţi să le schimbaţi, dacă este cazul. Pot fi identificate patru stiluri parentale: autoritar, democratic, permisiv şi dezangajat.

În ceea ce priveşte atitudinea voastră faţă de copil şi comunicarea dintre voi, există câteva caracteristici care sunt de dorit să apară în relaţie şi care se referă la: respectarea nevoilor copilului, exprimarea optimismului, stabilirea unui respect reciproc, flexibilitatea, bucuria împărtăşită cu copilul etc.  Acest material oferă informaţii cu privire la aceste stiluri parentale, dar şi o serie de recomandări de care e bine să ţineţi seama pentru o mai bună gestionare a situaţiilor cu care vă veți confrunta.

Dupa achiziționarea acestei teme, veți avea acces la:


- video de 50 min. la rezolutie de 720px HD
- materialul continutului in format PDF
- fise practice cu sfaturi utile pentru situatii des intalnite, in format PDF
- BONUS: jocuri de rol, utile relatiei parinte - copil, inclus in video

Vezi toate temele >>


Fondurile mobilizate vor fi direcționate în totalitate către beneficiarii proiectelor sociale susținute de Asociația Ador Copiii. Îți mulțumim!

Stiri și evenimente

Echipa Călătoriei Inimii a ales să dăruiască și în această perioadă de Sărbători, iar echipa Ador Copiii devine mesagerii darurilor, cărți de dezvoltare personală, către oamenii care pot beneficia de ele,...

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Mă numesc Anca D, am 39 de ani, şi recunosc, cu stângăcie, mi-aş dori să vă pot transmite puţin din iubirea pe care o port copilului meu, născut din INIMĂ!

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver