Mituri despre adopție


Seamănă foarte tare cu voi. Parcă e al vostru.

Copilul adoptat este al părinților săi, cei care-l îngrijesc, îl iubesc și îi oferă siguranța unei familii. La auzul acestui gen de opinii, legate de asemănarea sa cu părinții adoptivi, copilul va avea sentimentul că ar fi cu adevărat parte a familiei doar dacă ar fi biologic. În plus, poate dezvolta probleme de identitate, deși importantă este relația dintre părinte și copil, nu legătura de sânge.

De unde ați luat copilul? Cum ați ales copilul?

Cei din jur trebuie să conștientizeze că un copil nu se alege ca la piață. Valoarea sa nu este dată de caracteristicile sale, de culoarea pielii sau starea lui de sănătate. O abordare mai potrivita ar fi: ”M-aș bucura să ascult povestea voastra minunată!

Aceasta este o modalitate mult mai diplomată de a afla povestea copilului, dacă părinții doresc să o împărtășească.

A fost scump? Cât te-a costat? 
Adopția este într-adevăr scumpă, dar nu în sensul obișnuit, cel financiar. Procesul emoțional este cel ”costisitor”, datorită pașilor care trebuie parcurși pînă la a avea copilul: pregătirea documentației pentru atestare, potrivirea cu copilul și tot ceea ce urmează. O întrebare potrivită ar fi: ”Ce presupune, de obicei, adopția?” Este mult mai corectă și mai clară, în plus părinții deduc imediat interesul față de costurile, timpul și resursele investite în adopție.

Și dacă vin părinții copilului să îl ia? Dar dacă îl vor înapoi?

Dacă vorbim de un copil adoptabil și nu de unul aflat în plasament, aceste ”variante” nu se pot concretiza.

Ce norocos e! Poate acum vei rămâne însărcinată.

Majoritarea părinților adoptivi au un istoric de mulți ani de infertilitate. Aceasta durere este simțită ca o pierdere în urma căreia apare decizia de a adopta. Totuși, părinții se consideră a fi ei cei norocoși, nu copiii adoptați. Adopția nu reprezintă un act de magie în speranța apariției unei sarcini. O exprimare potrivită în acest caz este ”Te-ai gândit la un frate sau o soră pentru Maria?”.

Nu adopta. Am auzit numai lucruri rele despre adopție.

Decizia adopției este legată de o serie de factori care privesc doar familia. Această decizie este calcultă și planificată de membrii săi. Chiar dacă o persoană a auzit despre o adopție nereușită, nu trebuie să generalizeze. La fel cum unei femei însărcinate nu i se vorbește despre posibilitatea pierderii sarcinii, nici despre adopție nu ar trebui să se discute în termeni negativi. Cea mai bună atitudine este aceea de sprijin față de cei care au decis să aleagă adopția.

Pune întrebări sincere.

Dacă ai prieteni care doresc să adopte sau ai în familie pe cineva în această situație, fii pregătit să auzi cum ți se va povesti cu bucurie despre adopție. Pune întrebări sincere, dar evită exprimările tendențioase, iscoditoare sau deranjante pentru a nu-i face pe părinții adoptivi să se închidă în sine. Nu uita că indiferent pe ce cale devine o femeie mamă, aceasta rămâne mamă, fără a ține cont de modalitatea prin care a ajuns copilul în viața ei.

Bob Considine, un scriitor din Chicago, spunea odată: "Eu am patru copii din care doi au fost adoptați. Am uitat care doi."

VREAU ASISTENȚĂ

Stiri și evenimente

Echipa Călătoriei Inimii a ales să dăruiască și în această perioadă de Sărbători, iar echipa Ador Copiii devine mesagerii darurilor, cărți de dezvoltare personală, către oamenii care pot beneficia de ele,...

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Mă numesc Anca D, am 39 de ani, şi recunosc, cu stângăcie, mi-aş dori să vă pot transmite puţin din iubirea pe care o port copilului meu, născut din INIMĂ!

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver