Un copil adoptat, o familie fericită!

< Înapoi
Cercul Siguranței a început în luna septembrie și a ajuns la peste 28 de părinți până în prezent. Focusul trainerului a fost acela de a reaminti părinților că suntem cu toții "programați" să căutăm sentimentul de siguranță, iar copiii cel mai mult, și că această nevoie de relații în care să simțim siguranță este prezentă în cele mai importante interacțiuni ale noastre, în fiecare oră, din fiecare zi. Siguranța ține mai mult de capacitatea de a putea învăța din propriile greșeli, decât de a face lucrurile tot timpul bine, iar copiii învață cum să învețe din greșelile lor, urmărindu-ne pe noi cum învățăm din ale noastre. Astfel, părinții au dobândit o reziliență mai mare la comportamentele de adaptare ale copiilor la noul lor univers, la noua familie. 

Unele dintre beneficiile cele mai vizibile au fost acelea că, cei mici se simt mai liberi să își exprime emoțiile, fără frica de a 'supăra' sau de a fi 'părăsiți' iar părinții sunt mult mai conectați cu nevoile copiilor, având așteptări mult mai realiste de la aceștia, date fiind transformările de viață prin care au trecut.  

Programul de educație parentală și susținătorii proiectului au avut parte de promovări media, la postul TVR Timișoara (în septembrie si 7 decembrie ac.). Datorită distanței și a programului diferit al părinților, pentru a veni în ajutorul lor de a parcurge acest program, părinților le-a fost pusă la dispoziție o platformă online pentru parcurgerea programului Cercul Siguranței și aceștia au beneficiat personal de consiliere pe parcursul programului.  

"Cursul m-a ajutat în mai multe feluri. În primul rând am primit informații depre nevoile emoționale ale copilului. Apoi am aflat ca trebuie sa-mi păstrez calmul, să fiu alături de ea și în situațiile stresante, în care plânge fără un motiv evident. Dar, cel mai important lucru, am conștientizat că am așteptări prea mari de la amândouă și că o relație se construiește în ani, nu în luni. Încă nu am reușit să aplic tot ce am învățat, dar lucrez la asta” (D.P. mămică cursantă la Cercul Siguranței)
Stiri și evenimente

Echipa Călătoriei Inimii a ales să dăruiască și în această perioadă de Sărbători, iar echipa Ador Copiii devine mesagerii darurilor, cărți de dezvoltare personală, către oamenii care pot beneficia de ele,...

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Mă numesc Anca D, am 39 de ani, şi recunosc, cu stângăcie, mi-aş dori să vă pot transmite puţin din iubirea pe care o port copilului meu, născut din INIMĂ!

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver