Resetează Sistemul

< Înapoi
Asociaţia ADOR COPIII desfăşoară  campania naţională de responsabilizare şi conştientizare – RESETEAZĂ SISTEMUL – prin care trage un semnal de alarmă autorităţilor şi opiniei publice în privinţa neaplicării şi nerespectării corespunzătoare a Legeii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului şi a Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, republicata 2012 . În prezent datorită neaplicării normelor corespunzătoare legii privind protecţia copilului, anual în Romania mii de copii cresc între gratiile unui pătuţ de spital în timp ce alte mii de familii ar putea să-i adopte.

În spiritul promovării principiilor familiei şi a valorilor civice, reprezentand o categorie semnificativă de cetateni interesaţi de procesul adopţiei in Romania dar şi de respectarea drepturilor copilului, Asociaţia ADOR COPIII  adresează autorităţilor responsabile de protecţia copilului din Romania şi societăţii civile,  un apel public prin care sesisează situaţia degradantă şi inumană, în care se află copii din instituţii sanitare din România, situaţii în care se încalcă în mod flagrant drepturile copilului, dreptul la sanatate şi legislaţia internă în materie de protecţie a copilului.

În acest sens, ca reprezentanţi ai societatii civile,  monitorizăm permanent  modul de aplicare a prevederilor legii 272/2004 , care face referire la protecţia specială a copilului lipsit, temporar sau definitiv, de ocrotirea părintilor săi dar si a legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei. Potrivit normelor de aplicare a legislaţiei existente, copiii cu risc social din  unităţile sanitare, cu concursul responsabililor de caz, ar fi trebuit să se afle în asistenţă maternală sau, în unele cazuri să le fie deschisă procedura de declarare a adoptabilităţii.

Aşa cum se precizează şi în raportul publicat de Unicef , referitor la Studiul despre la copiii abandonaţi în spitalele din Romania, acesta reclamă implementarea imediată a noii legislaţii  şi dezvoltarea şi utilizarea unui sistem de monitorizare şi raportare sistematică şi unitară, care să asigure îmbunătăţirea calităţii serviciilor de bază pentru copil şi familie – stindardul împotriva abandonului copilului în România.

Asociaţia ADOR COPIII este acreditată să desfaşoare servicii in domeniul adopţiei interne şi are ca scop promovarea şi susţinerea procesului de adopţie din Romania pentru a determina creşterea numarului de copii adoptaţi, eficientizarea procesului adopţiei si garantarea respectării drepturilor părintilor si ale copiilor.Stiri și evenimente

Orice cuvinte am încerca să asternem pe hartie, cu greu ar putea egala testimonialele de mai jos, testimoniale ce apartin familiilor participante, care doresc să își împlinească familia prin adopție

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Asemănarea era izbitoare: aceiaşi ochi albaştri, aceeaşi piele alba şi catifelată – nu-mi venea să cred! Ne-au întrebat după un timp ce părere avem, eu nu puteam vorbi şi nu-mi puteam explica…

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver