Copii adoptati beneficiaza de indemnizatie, la iesirea din sistemul de protectie speciala

< Înapoi

Copii adoptati beneficiaza de indemnizatie, la iesirea din sistemul de protectie speciala

Incepand cu 20 octombrie 2014, copiii pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala au dreptul, la iesirea din sistemul de protectie speciala, la o indemnizatie care se acorda o singura data, egala cu valoarea salariului de baza minim brut pe tara (900 Ron), garantat in plata, stabilit potrivit legii. Indemnizatia se acorda, la iesirea din sistemul de protectie speciala, si copiilor pentru care s-a pronuntat o hotarare definitiva de incuviintare a adoptiei. Indemnizatia era acordata pana acum copiilor, la iesirea din sistem (majorat/reintegrarea in familia naturala), noutatea este ca de acum se da si la iesirea din sistem prin adoptie.
Modificarea data prin O.U.G. nr. 65/2014 intra in vigoare odata cu data publicarii in Monitorul Oficial nr. 760, in 20 octombrie 2014.

Recomandam familiilor adoptive care se afla sub incidenta termenului, adica urmeaza sa primeasca sentinta de incuviintare a adoptiei dupa data de 20 octombrie, sa solicite DGASPC-urilor de care apartin acordarea acestei indemnizatii. Cu sprijinul DGASPC Timis, promotorul acestei modificari, sustinute si de Ador Copiiiin scurt timp vom pune la dispozitia comunitatii familiilor adoptive o lista a actelor necesare pentru acordarea indemnizatiei.

Reamintim ca Asociatia Ador Copiii a incheiat o conventie de colaborare cu DGASPC Timiș, conventie care vizeaza oferirea de servicii eficiente in domeniul adoptiei interne si ca participa alaturi de specialisti din serviciile de adoptii din toata tara la grupul de lucru initiat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie pentru imbunatatirea legislatiei in domeniul protectiei drepturilor copilului si a adoptiei. In curand vor fi adoptate si alte modificari, la care am trimis propuneri, legate de deschiderea procedurii de adoptie, acordarea atestatului si acordarea concediului de acomodare, pentru parintii ce adopta copii cu varste mai mari de 2 ani. 

Suntem foarte fericiti pentru copii adoptati si familiile lor care vor beneficia de aceasta indemnizatie, pentru ca suma va putea acoperi macar o parte din costurile de deplasare la copii, pana la aducerea lor acasa sau costurile legate de efectuarea analizelor medicale (n.r. pana la incredintarea in vederea adoptiei pot trece si 2 luni, datorita depasirii termenelor de catre tribunale).

Reglementarea este una foarte importanta care demonstreaza ca aducerea adoptiei pe agenda zilnica a autoritatilor a determinat respectarea drepturilor copilului, indiferent de statutul social si de modalitatea prin care acesta intra in familie.

Share - duceti vestea :) 
Stiri și evenimente

Orice cuvinte am încerca să asternem pe hartie, cu greu ar putea egala testimonialele de mai jos, testimoniale ce apartin familiilor participante, care doresc să își împlinească familia prin adopție

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Asemănarea era izbitoare: aceiaşi ochi albaştri, aceeaşi piele alba şi catifelată – nu-mi venea să cred! Ne-au întrebat după un timp ce părere avem, eu nu puteam vorbi şi nu-mi puteam explica…

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver