Ziua Națională pentru Adopție

România are începând din acest an o zi naţională dedicată adopţiei. Prin Legea 21/2014, publicată în Monitorul Oficial al României 188/17.03.2014, ziua de 2 iunie a fost instituită “Ziua Naţională pentru Adopţie”. Potrivit acestei legi, autorităţile publice, instituţiile publice, ONG-urile, reprezentanţele diplomatice ale României, precum şi alte instituţii româneşti din străinătate vor organiza programe şi manifestări de promovare a adopţiei, dedicate acestei zile, manifestări coordonate de Oficiul român pentru adopţii.

Asociația Ador Copiii a susținut timp de doi ani campania pentru declararea zilei de 2 Iunie ca Ziua Națională a Adopției prin desfășurarea unor acțiuni de amploare la nivel național, care au culminat cu organizarea în 2013 a Conferinței pentru Adopție. În același timp, peste 688 de susținători ai adopției au semnat petiția pentru declararea acestei zile naționale.

Scopul urmărit este modernizarea și dezvoltarea sistemului de adoptie in Romania si salvarea copiilor abandonati, uitați în sistem prin aducerea subiectului adopţiei în prim-plan la o dată fixă, în agenda publică a oficialităţilor din domeniu. Modernizarea și dezvoltarea sistemului de adoptie in Romania presupune legislatie adaptata nevoilor actuale, dar si constientizarea importantei adoptiei in Romania.

Sigla noastră dedicată acestei zile este înregistrată la OSIM și o veți recunoaște doar la evenimentele susținute de Ador Copiii și (cu acordul nostru) de partenerii săi, prin aceasta dând credit spiritului celor c
are au susținut campania, viziunea și abordarea dintr-o nouă perspectivă a fenomenului adopției.

Despre acțiunile organizate pentru celebrarea acestei zile speciale veți putea afla noutăți și pe site-ul nostru www.Ziua-Adoptiei-ro.

Felicitări tuturor susținătorilor și actorilor implicați în oficializarea Zilei Naționale a Adopției în România!
Stiri și evenimente

Echipa Călătoriei Inimii a ales să dăruiască și în această perioadă de Sărbători, iar echipa Ador Copiii devine mesagerii darurilor, cărți de dezvoltare personală, către oamenii care pot beneficia de ele,...

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Mă numesc Anca D, am 39 de ani, şi recunosc, cu stângăcie, mi-aş dori să vă pot transmite puţin din iubirea pe care o port copilului meu, născut din INIMĂ!

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil.

Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.

Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?

Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit.
AJUTĂ ȘI TU!

Parteneri Platinum