Concert caritabil Gheorghe Zamfir - Zeul naiului

< Înapoi
L-am aşteptat cu nerăbdare, dar după o zi grea, prea încărcată, poate, dispoziţia mea nu era chiar pentru un astfel de concert... Totuşi, la ora potrivită am ajuns la Biserica St Peter din Zürich, punctuală pentru un mare artist şi pentru spectacolul ce avea să ni-l ofere. Spectacolul nu a început înainte ca Decebal Apostol să ne spună câteva cuvinte despre "Regele naiului"; mare artist internaţional şi prea puţin timp pentru doar câteva cuvinte, pentru câteva fraze... aici e loc de un roman, o carte groasă cu multe, multe pagini.
Dar să revenim ...

Concertul a început; melodie după melodie, ritmul m-a atins şi m-a făcut să ţin insonul din cap şi din bătaia piciorului, am şi fredonat uşor versurile bine ştiute ale pieselor. Şi naiul şi pianul au fost la înălţime, şi dacă am închis ochii pentru o clipă, pe acordurile "Ciocârliei", până şi mirosul de primăvară şi căldura soarelui parcă le-am simţit. Şi finalul? MARE, MARE DE TOT! Piesa "Ciobănaşul singuratic" m-a redus la tăcere.. Am plănuit să înregistrez ici colo câte o piesă, poate doar un acord, dar nu ştiu de ce mâinile mi-au tremurat tot concertul. Şi e final... Şi e ultima piesă...

Şi m-am aşezat pur şi simplu jos, în faţa scărilor, mâinile nu-mi mai tremurau, lumea nu mai şoptea nimic... eram doar eu şi sunetul de nai şi pian, încununate de o acustică nemaipomenită în Biserica St Peter. Am uitat de dispoziţia mea iniţială, am uitat ce urmează, timpul s-a oprit în loc pentru acele 5 minunate minute! Gheorghe Zamfir, pe cât este un mare maestru, pe atât este de modest. Întâlnirea de după concert a fost relaxată, a fost un om între oameni. Şi este el cel mai mare artist român în viaţă? Poate că da, poate că nu, dar cu siguranţă e o întâlnire pe care nu o voi uita! Genială idee, Ruxi! Super initiaţivă şi un 10 pentru organizatoarea Ruxi Bourne şi echipei care a ajutat-o! Mă bucur că sunt româncă şi compatrioată cu maestrul Zamfir, şi mă bucur că am luat parte la concert şi la întrunire.

Mă aşteptam să văd mai multa lume, să fim prezenţi într-un număr mult, mult mai mare. Unde sunteţi, oameni buni? A fost un eveniment extraordinar, întâlnirea cu o mândrie a României, şi cu scop caritabil, şi noi unde suntem? Mă bucur că în sală au fost prezenţi spectatori elveţieni în număr destul de mare, dar simt mâhnire când mă gândesc câţi români am cunoscut în Elveţia de 2 ani încoace şi nu i-am văzut în Biserica St Peter prezenţi la concert! Mi-a plăcut foarte mult şi a meritat pe deplin să fiu prezentă acolo! Cu siguranţă voi participa şi la următorul concert Gheorge Zamfir!
BRAVO Ruxi!

Lidia-Ioana Câlţea, Zürich

PS: Coincidenţă sau nu, în aceeaşi seară a concertului a început să fie vizibilă "Cometa PAN Stars".
Imagine: Petre Oprea Organizatoare: Ruxandra Bourne


Asociația Ador Copiii mulțumește organizatoarei acestui eveniment minunat, doamnei Ruxandra Bourne și Casei Românilor din Elveția !
Stiri și evenimente

Orice cuvinte am încerca să asternem pe hartie, cu greu ar putea egala testimonialele de mai jos, testimoniale ce apartin familiilor participante, care doresc să își împlinească familia prin adopție

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Asemănarea era izbitoare: aceiaşi ochi albaştri, aceeaşi piele alba şi catifelată – nu-mi venea să cred! Ne-au întrebat după un timp ce părere avem, eu nu puteam vorbi şi nu-mi puteam explica…

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver