Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa Domnul Hans Klemm, în vizită la Centrul de Resurse pentru Adopție

< Înapoi

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa Domnul Hans Klemm, a făcut o vizită la singurul Centru de Resurse pentru Adopție din România, deschis de Asociația Ador Copiii la Timișoara.

Excelența Sa domnul Hans Klemm, însoțit de soția sa, doamna Mari Klemm, a vizitat vineri, 22 aprilie, Centrul de Resurse pentru Adopție Ador Copiii unde a discutat cu Simona Czudar fondatorul organizației, Laura Jacan, psihoterapeutul organizației și domnii Andrei Roșu, sportiv de anduranță susținator al proiectelor Ador Copiii, Gigi Nacev, director general Tempini România și Andrei Vasile, parteneri și susținători ai Asociației din partea mediului de afaceri timișorean.

Cu ocazia acestei vizite Excelența Sa a fost impresionat de munca pe care o desfășurăm zi de zi, în beneficiul copiilor care își doresc o familie, al celor care riscă să rămână fără cea pe care o au și al celor care, poate, nu vor avea niciodată una. Excelența Sa a manifectat interes față de procedura de adopție, problemele întâmpinate de familii și pașii concreți pe care Asociația noastră i-a făcut și îi face pentru a genera schimbarea legislației în această privință, pentru a fi vocea copiilor și a familiilor adoptive.

Excelența Sa continuă tradiția începută de predecesorii dânsului, proiectele organizației Ador Copiii fiind apreciate și de doamna Ambasador Susan S. Jacobs, consultant special pentru drepturile copiilor în Guvernul Statelor Unite, cu care directorul executiv al asociației Ador Copiii, doamna Simona Czudar, s-a întâlnit în luna noiembrie 2015, la Ambasada Statelor Unite la București, cât și de doamna Vice-Consul Lindsey Whitehead, care ne-a vizitat la începutul lunii martie 2016. 

Centrul de Resurse pentru Adopție Ador Copiii a fost inaugurat în martie 2015 și este dedicat copiilor adoptabili aflați în plasament în asistenţă maternală și care au nevoie de o pregătire specială în vederea transferului din sistemul de protecție în familia adoptivă, copiilor adoptați pentru adaptarea la noua configurație de viață și în procesul de dezvăluire a adopției, familiilor care intenţionează să adopte, celor care au adoptat și specialiștilor în adopție.

În contextul dezvoltării unor relații bazate pe încredere, transparență, profesionalism și pasiune pentru apararea drepturilor copiilor în scopul modernizării sistemului de adopții, întâlnirea a fost una deosebit de reușită și ne dorim continuarea acestora în viitor.

Mulțumim tuturor partenerilor, donatorilor și membrilor, care ne dau forță să transformăm vieți de copii și să transmitem atât de departe mesajul comunități familiilor adoptive, Ador Copiii, acela că fiecare copil părăsit are dreptul la o familie!


  
  


Foto: MO&O Publishing House

Stiri și evenimente

Orice cuvinte am încerca să asternem pe hartie, cu greu ar putea egala testimonialele de mai jos, testimoniale ce apartin familiilor participante, care doresc să își împlinească familia prin adopție

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Asemănarea era izbitoare: aceiaşi ochi albaştri, aceeaşi piele alba şi catifelată – nu-mi venea să cred! Ne-au întrebat după un timp ce părere avem, eu nu puteam vorbi şi nu-mi puteam explica…

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver