Centrul de Resurse pentru Adopție

< Înapoi


Sâmbătă 28 martie la Timișoara, va avea loc evenimentul prilejuit de deschiderea spatiului care va găzdui ‘Centrul de Resurse pentru Adopție’. La eveniment sunt invitați reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, ai DGASPC-urilor din țară, copii, familii adoptive sau în curs de evaluare, colaboratori și parteneri, reprezentanți din presa centrală și locală. 

Numărul copiilor adoptabili care îngroașă rândurile asistaților sociali crește de la an la an iar prin creșterea în vârstă scad dramatic șansele acestora ca să fie adoptați. Obiectivele urmărite de Comunitatea familiilor adoptive - Ador Copiii prin înființarea acestui centru sunt creșterea numărului de copii adoptabili integrați într-o familie adoptivă, creșterea numărului de noi adoptatori, creşterea competențelor specialiștilor din serviciile de adopții, advocacy pentru o lege și mai bună a adopției și promovarea adopției în faţa comunităţii. 

‘Centrul de Resurse pentru Adopție’ va fi dedicat copiilor adoptabili aflați în plasament în asistenţă maternală și care au nevoie de o pregătire specială în vederea transferului din sistemul de protecție în familia adoptivă, copiilor adoptați pentru adaptarea la noua configurație de viață și în procesul de dezvăluire a adopției, familiilor care intenţionează să adopte, celor care au adoptat și specialiștilor în adopție.

Proiectul are caracter de unicitate pentru că la nivel național nu funcționează în prezent nici un astfel de centru de resurse pentru adopție, prin urmare, înfiinţarea lui a reprezentat constant o prioritate pentru Ador Copiii în raport cu nevoile comunității familiilor adoptive şi obiectivele urmărite; un vis devenit acum realitate prin contribuția partenerilor, a colaboratorilor, a voluntarilor și a comunității familiilor adoptive.

Mulțumim tuturor PARTENERILOR, persoane juridice cât și donatori individuali, care au adus de-a lungul timpului un plus de valoare muncii noastre depuse în beneficiul copiilor fără o familie, în beneficiul familiilor adoptive, în scopul creșterii gradului de conștietizare în domeniul adopției, în România. 

 
Patricia Lidia
Content Media

Stiri și evenimente

Echipa Călătoriei Inimii a ales să dăruiască și în această perioadă de Sărbători, iar echipa Ador Copiii devine mesagerii darurilor, cărți de dezvoltare personală, către oamenii care pot beneficia de ele,...

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Mă numesc Anca D, am 39 de ani, şi recunosc, cu stângăcie, mi-aş dori să vă pot transmite puţin din iubirea pe care o port copilului meu, născut din INIMĂ!

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
23 Februarie - Timișoara

Educatia intre limite si autonomie

Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver