Centrul de resurse pentru adopție

< Înapoi


Centrul de Resurse pentru Adopţie va oferi copiilor care urmează să fie adoptaţi servicii cu privire la procedurile, demersurile şi efectele adopţiei, iar celor care sunt deja în faza de potrivire cu o familie, asistenţă psihologică la trecerea din sistemul de protecţie specială în familia de adopţie.

Specialiştii centrului lucrează şi cu copiii care au fost adoptaţi şi au nevoie de ajutor, uneori chiar repetat, pentru a putea depăşi trauma abandonului.

Centrul de Resurse pentru Adopţie ajuta şi persoanele care doresc să adopte, cu informaţii privind documentaţia necesară, demersurile şi durata procedurilor, formare şi consiliere în adopţie.

De asemenea, specialiştii pregătesc familiile atestate să adopte, astfel încât acestea să îşi asume în cunoştinţă de cauză rolul de părinte.

Galerie foto AICI

Acest centru a apărut din dorinţa de a creşte numărul de copii părăsiţi integraţi într-o familie adoptivă, de a recrutare noi adoptatori, dar şi pentru a promova adopţia în cadrul comunităţii şi pentru a creşte competenţele specialiştilor din serviciile de adopţii. Numărul copiilor care ar putea fi adoptaţi şi care îngroaşă rândurile asistaţilor sociali creşte de la an la an, iar prin creşterea vârstei lor scad dramatic şansele să fie adoptaţi. De aceea era necesară existenţa unui centru de resursă pentru adopţie, ca o soluţie mai rapidă la problemele identificate.

La evenimentul organizat cu prilejul deschiderii Centrului au participat familii adoptative, viitori adoptatori, colaboratori, donatori și specialiști din serviciile de adopții.

Serviciile şi activităţile centrului sunt fi furnizate în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, cu direcţii din alte judeţe şi sunt complementare cu ceea ce acestea oferă deja copiilor şi familiilor, în acest domeniu.

În cadrul centrului din Timişoara sunt fi organizate şi conferinţe specializate, cursuri pentru dezvoltarea capacităţilor parentale, grupuri de suport pentru copii şi părinţi, aceştia din urmă fiind asistaţi inclusiv pentru a dezvălui adopţia copilului.

Centrul are ca scop şi monitorizarea şi îmbunătăţirea competenţelor specialiştilor din sistemul de protecţie specială şi cel de adopţie și este finanțat prin contribuția comunității, a sponsorilor, donatorilor, prin direcționarea impozitului pe venit 2%, a impozitului pe profit sau dinații recurente.
Intră AICI dacă vrei să susții Centrul de Resurse pentru Adopție sau scrie-ne pe office@adorcopiii.ro.

Echipa Ador CopiiiStiri și evenimente

În data de 8 Martie 2018, la INCUBOXX Timișoara, va avea loc Gala Premiilor MAMA, organizată de Consiliul Tinerilor Instituționalizați din România. Asociația Ador Copiii este nominalizată la pentru Premiul...

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Adopția fusese întotdeauna unul dintre lucrurile cu care am fost de acord amândoi fără să mai dăm explicații unul altuia sau să facem eforturi să ne convingem. Ci pur și simplu să ne bucurăm că iată, și...

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
02 Iunie - Timișoara

Ziua Națională a Adopției

Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Asociația Ador Copiii

Asociaţia Ador Copiii este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 2004, autorizată, care se află în prima linie a activismului în domeniul adopţiei interne. Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, organizația Ador Copiii are acreditare pentru a oferi servicii în domeniul adopției interne și o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la noi, veți găsi suport, încurajare, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Suntem o organizație susținută de peste de voluntari, membrii cotizanți, donatori și sponsori a căror încredere am câștigat-o în timp. Prin intermediul rapoartelor anuale transmise periodic poți vedea exact impactul contribuției tale.  Orice ajutor este binevenit!
DONEAZĂ!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver