Reabilitarea secției de recuperare a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii 'Sf.Maria' din Iași

< Înapoi
Proiectul a fost demarat ca urmare a monitorizării efectelor legii adopţiei intrată în vigoare in aprilie 2012 şi are ca beneficiari principali copiii abandonaţi în spitalele din Romania, grav neglijaţi de sistemul sanitar şi de cel de protecţie socială.

Mulţi dintre aceşti copii nici măcar nu există în statisticile sistemului de protecţie socială şi petrec până la doi ani între gratiile unui pătuţ, nu văd lumina naturală şi nu sunt hrăniţi şi stimulaţi corespunzător, timp în care dezvoltă retard şi alte complicaţii medicale datorate nestimulării adecvate vârstei lor, fapt care le scade mult şansele reintegrarii in familia naturală sau a integrării într-o familie adoptivă.

Scopul propus a fost acela de responsabilizare si constientizare asupra fenomenului de abandon extrem al acestor copii, existent la nivel national.
Obiectivul pe termen scurt a fost asigurarea nevoilor imediate , material şi afectiv, dar şi a unor condiţii decente în care să fie îngrijiţi copiii părăsiţi în spitale.
Impactul pe termen lung al proiectului este - determinarea scăderii numărului de copii abandonaţi precum şi determinarea adoptarii unui sistem modern de protectie sociala, axat pe tranzitarea acestora prin sistem si integrarea lor in familii adoptive.

Rezultate:
Intre sept.2012-ian.2013 aproape 40 de copii au părăsit mediul spitalicesc în familii de plasament, în centre de plasament sau reintegrati in familiile naturale.
Imbunătăţirea condiţiilor de spitalizare a copiilor parasiti si cu risc social se concretizează prin amenajarea unei săli de joacă pentru copii cu jucării stimulative potrivite vârstelor copiilor, schimbarea paturilor, a lenjeriei şi a saltelelor învechite şi dotarea cu dulapuri de depozitare, comandarea a cinci aparate de aer condiţionat pentru una din sectiile unde se afla copiii, cântare necesare pentru copii, pulsiometru neonatal, etc
Consilierea unui număr de peste 75 de potential adoptatori despre procedura adoptiei intre oct.-ian.2012

Partenerii proiectului: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sf Maria din Iasi

Mulțumiri prietenilor constanți, sponsori, donatorilor și voluntarilor pentru susținerea acțiunii !

Galerie FOTO
Stiri și evenimente

Orice cuvinte am încerca să asternem pe hartie, cu greu ar putea egala testimonialele de mai jos, testimoniale ce apartin familiilor participante, care doresc să își împlinească familia prin adopție

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Asemănarea era izbitoare: aceiaşi ochi albaştri, aceeaşi piele alba şi catifelată – nu-mi venea să cred! Ne-au întrebat după un timp ce părere avem, eu nu puteam vorbi şi nu-mi puteam explica…

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver