Cercul Siguranței - atașament și siguranță între părinte și copil

< Înapoi

-       Cum pot să am o relaţie mai bună cu copilul meu? 

-       Cum pot să susţin dezvoltarea copilului meu, fără a-l răsfăța ? 

-       Ce îşi doreşte copilul meu de la mine? 

-       Din ce cauză reactionez astfel la unele dintre comportamentele copilului meu? 

-       Cum pot să am o relație armonioasă cu copiii mei, fără a renunța la mine?

 
Răspunsul la aceste întrebări, şi nu numai, îl veți afla în cadrul programului de educaţie parentală "Cercul Siguranței". 

Ce este Programul de Educație Parentală „Cercul Siguranței”?
Programul este centrat pe interacțiunea părinte-copil, având la bază teoria atașamentului descrisă de John Bowlby. „Cercul Siguranței” este dezvoltat de Kent Hoffman, Glen Copper și Bert Powell, inițiatorii programului recunoscut la nivel internațional „Circle of Security”.

Programul „Cercul Siguranței” pune accent pe accesarea sensibilității înnăscute a părinților de a fi alături copiilor lor și oferă o ‘hartă’ pentru a întelege mai bine nevoile acestora. Cercul Siguranței este un ghid minunat și foarte simplu de accesat; este un ABC al relaționarii, un ghid de raportare la nevoile celor din jur și la disponibilitatea noastră de a le fi alături.          


Aici puteți vedea mai jos o scurtă prezentare a programului ‘Cercul Siguranței’


Care este structura programului?
Cercul siguranţei este un program de parenting, care face diferenţa punând accent pe:

Descoperirea cercului siguranţei – traseul parcurs de fiecare copil pentru a explora lumea prin forţe proprii şi când se întoarce la părinte pentru a-şi reface puterile. 
Cele 10 nevoi ale copilului pe cercul siguranţei – care sunt nevoile copilului în fiecare punct al călătoriei şi cum putem să răspundem acestora oriunde s-ar află.
A fi alături de copil şi ce ne împiedică să o facem – ce înseamnă a fi alături de copil și de ce ne e greu uneori să facem asta.
Cum să preluăm controlul atunci când se impune – cum să ne asumăm rolul de părinte capabil să impună limite ferme.
Ce facem când relaţia se rupe şi cum o reparăm - aflăm despre puterea extraordinară a lecţiei asumării responsabilităţii adultului şi despre felul în care ne putem reconecta cu copilul.
Cum să distingem între indiciile false şi indiciile reale din comportamentul copiilor - învăţăm să vedem dincolo de aparenţe şi să descifrăm motivaţiile care stau cu adevărat în spatele comportamntelor lor, pentru a le răspunde într-un mod de real ajutor pentru copil şi părinte.
Să fim mai mari, mai puternici, mai înţelepţi dar şi mai blânzi – aflăm despre echilibrul între autoritate şi permisivitate, pentru a servi drept un model de incredere copiilor nostriCare sunt beneficiile Programului ‘Cercul sigurantei’?
Beneficiile programului sunt reducerea conflictelor şi a luptelor pentru putere cu copilul; un sentiment crescut de eficacitate şi siguranță în îndeplinirea nevoilor copilului; creşterea sentimentului de conectare cu copilul; o claritate mai mare cu privire la modul în care funcţionează relaţiile interumane (programul este aplicabil în toate ariile de viață, familia lărgită, bussines, job, prieteni)

De ce să particip?
Dacă ți s-a întâmplat vreodată să crezi că nu îți mai întelegi copilul sau reacțiile lui, atunci programul ‘Cercul Siguranței’ este pentru tine! Te va ajuta să schimbi perspectiva de a vedea lucrurile, concentrându-te pe nevoia semnalată de copil și nu pe comportamentul său.Cui se adresează programul?         

Acest program este pentru părinți, îngrijitori, bone, cadre didactice, educatori, viitori părinți, este recomandat pentru oricine este în contact cu copiii.

Coordonator "Cercul sigurantei": 
Simona Czudar - educator parental certificat "Cercul Siguranţei", cu o experienţă de 9 ani în domeniul consilierii părinţilor în metode deprindere a abilităților parentale în adopție.

*Foto credit: Kent Hoffman

Detalii despre grupurile organizate la 0746 281 151 sau simona.czudar@adorcopiii.ro 

Programul presupune 8 ședințe săptămânale, de câte 2h fiecare și este livrat pe suport video cu situații de caz reale, dar și printat; este un program interactiv, cuprinzând o serie de teme, discuții, momente de întrebări și răspunsuri. Toate materialele sunt traduse în limba română, iar costul programului este de 550 lei (69 lei/modul).

Înscrierile făcute până la 10.09.2018 vor beneficia de o reducere, respectiv 500 lei/program. 
Formularul de înscriere poate fi accesat AICI

Stiri și evenimente

Programul „Cercul Siguranței” pune accent pe accesarea sensibilității înnăscute a părinților de a fi alături copiilor lor și oferă o ‘hartă’ pentru a întelege mai bine nevoile acestora. Cercul...

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Mă numesc Anca D, am 39 de ani, şi recunosc, cu stângăcie, mi-aş dori să vă pot transmite puţin din iubirea pe care o port copilului meu, născut din INIMĂ!

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într-o familie, cât mai curând posibil. 


Munca noastră

De la simplificarea legii adopției, la lobby, la consiliere și suport, zi de zi echipa Ador Copiii este vocea copiilor fără o familie și vocea familiilor care doresc să adopte un copil. În acest scop, serviciile Ador Copiii, acreditate, sunt oferite de o echipă inimoasă, specializată în consiliere în adopție. Nu ezitați să apelați la serviciile noastre, veți găsi empatie, transparență și profesionalism.


Galerie video

Galerie
foto
Vrei să ne ajuți?


Membrii cotizanți, donatori și sponsori pun mână de la mână și ajută în fiecare zi. Fiecare ajutor este binevenit. 
AJUTĂ ȘI TU!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver