Comportamente posibile post-adopţie şi reacţiile părinţilor

Mai înainte de toate, un copil adoptat este un copil abandonat. Abandonul este una dintre cele mai mari traume pe care le poate suferi un copil, iar trauma pierderii se răsfrânge asupra întregii dezvoltări psihice şi emoţionale a copilului. Momentul adopţiei este, pe de o parte, un nou abandon pentru copil, deoarece el este separat de persoana (persoanele) cu care a stat înaintea adopţiei şi ajunge într-un mediu nou, nefamiliar, necunoscut, iar pe de altă parte este o nouă speranţă pentru copil la o familie stabilă, numai a lui.

Adopţia reprezintă o etapă nouă din viaţa copilului, dar şi a voastră, a părinţilor adoptivi și veți avea nevoie de o acomodare reciprocă, care poate dura ceva timp, dar care aduce mari bucurii şi satisfacţii.

În perioada de acomodare, există o serie de comportamente pe care copilul e posibil să le manifeste, din cele mai variate zone ale vieţii de zi cu zi: posibil să nu vrea sa doarmă, să nu vrea să manânce, sau din contră, să mănânce prea mult, poate manifesta teamă de străini, anxietate sau poate este foarte agitat şi agresiv. Toate aceste manifestări sunt absolut normale în perioada de acomodare, pentru că reprezintă un soi de protest pe care copilul îl manifestă.

Dupa achiziționarea acestei teme, veți avea acces la:


- video de 50 min. la rezolutie de 720px HD
- materialul continutului in format PDF
- fise practice cu sfaturi utile pentru situatii des intalnite, in format PDF
- BONUS: jocuri de rol, utile relatiei parinte - copil, inclus in video

Vezi toate temele >>


Fondurile mobilizate vor fi direcționate în totalitate către beneficiarii proiectelor sociale susținute de Asociația Ador Copiii. Îți mulțumim!

Stiri și evenimente

Programul „Cercul Siguranței” pune accent pe accesarea sensibilității înnăscute a părinților de a fi alături copiilor lor și oferă o ‘hartă’ pentru a întelege mai bine nevoile acestora.

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Cum m-am hotărât ?! Hotărârea de a urma acest drum am luat-o repede, fără îndelungi consultări… efectiv, într-o dimineaţă la cafea îi zic soţului că din întâmplare am văzut pe net o informaţie...

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au dorit să inspire și alte familii să schimbe viata unui copil. Valorile pe care ne bazăm în tot ceea ce facem sunt: empatie, sprijin și suport, responsabilitate și corectitudine.  

 


Galerie video

Galerie
foto


Oameni minunaţi, ca tine, se implica în fiecare zi.
SUSTINE!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver