Faze de evoluţie în familia adoptivă

În timpul şi după primul contact cu copilul, voi, ca familie adoptivă treceţi prin emoţii şi stări greu de descris în cuvinte. Sunt multe nelinişti legate de ceea ce urmează să se întâmple, despre emoţiile şi sentimentele pe care voi le-aţi simţit faţă de copilul ce poate deveni al vostru. De la momentul în care aţi decis să adoptaţi şi până copilul vine efectiv în familia lui, voi vă pregătiţi emoţional pentru reuniune, pregătiţi camera copilului şi vă faceţi planuri despre cum va fi viaţa voastră împreună. 

Atunci copilul vine acasă, familia trece prin mai multe faze: luna de miere, testarea limitelor părinţilor, negocierea limitelor şi adaptarea.  Fiecare dintre aceste faze are caracteristicile ei şi există o serie de aspecte de care e bine să ţineţi seama.

De asemenea, după venirea copilului acasă, veţi fi tentaţi să copleşiţi copilul cu jucării, alimente, locuri pe care să le viziteze, oameni pe care să-i cunoască. Este o stare firească şi naturală, dar, ţinând cont de faptul că, oricum, tot ceea ce-l înconjoară pe copil este deja nou (de la culori, mirosuri, camere, persoane etc.), este de preferat ca aceste stimulări să fie reduse la minim, mai ales în prima lună după sosirea copilului în noua sa familie. 

Dupa achiziționarea acestei teme, veți avea acces la:


- video de 50 min. la rezolutie de 720px HD
- materialul continutului in format PDF
- fise practice cu sfaturi utile pentru situatii des intalnite, in format PDF
- BONUS: jocuri de rol, utile relatiei parinte - copil, inclus in video

Vezi toate temele >>


Fondurile mobilizate vor fi direcționate în totalitate către beneficiarii proiectelor sociale susținute de Asociația Ador Copiii. Îți mulțumim!

Stiri și evenimente

Programul „Cercul Siguranței” pune accent pe accesarea sensibilității înnăscute a părinților de a fi alături copiilor lor și oferă o ‘hartă’ pentru a întelege mai bine nevoile acestora.

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Cum m-am hotărât ?! Hotărârea de a urma acest drum am luat-o repede, fără îndelungi consultări… efectiv, într-o dimineaţă la cafea îi zic soţului că din întâmplare am văzut pe net o informaţie...

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au dorit să inspire și alte familii să schimbe viata unui copil. Valorile pe care ne bazăm în tot ceea ce facem sunt: empatie, sprijin și suport, responsabilitate și corectitudine.  

 


Galerie video

Galerie
foto


Oameni minunaţi, ca tine, se implica în fiecare zi.
SUSTINE!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver