Stilurile parentale

Fiecare părinte are un anumit stil propriu de a se raporta la copil iar modul în care părintele reacţionează la comportamentele şi acţiunile copilului îi determină un anumit stil parental. Există mai multe tipuri de stil parental, dar ele se pot manifesta în combinaţie.

Este posibil ca voi, ca şi părinţi, să observaţi că aveţi reacţii din cele mai diverse faţă de comportamentele copilului. Există un stil parental dominant, care va ieşi la suprafaţă în cele mai tensionate momente. Depinde doar de voi să vi le recunoaşteţi, să le acceptaţi şi să doriţi să le schimbaţi, dacă este cazul. Pot fi identificate patru stiluri parentale: autoritar, democratic, permisiv şi dezangajat.

În ceea ce priveşte atitudinea voastră faţă de copil şi comunicarea dintre voi, există câteva caracteristici care sunt de dorit să apară în relaţie şi care se referă la: respectarea nevoilor copilului, exprimarea optimismului, stabilirea unui respect reciproc, flexibilitatea, bucuria împărtăşită cu copilul etc.  Acest material oferă informaţii cu privire la aceste stiluri parentale, dar şi o serie de recomandări de care e bine să ţineţi seama pentru o mai bună gestionare a situaţiilor cu care vă veți confrunta.

Dupa achiziționarea acestei teme, veți avea acces la:


- video de 50 min. la rezolutie de 720px HD
- materialul continutului in format PDF
- fise practice cu sfaturi utile pentru situatii des intalnite, in format PDF
- BONUS: jocuri de rol, utile relatiei parinte - copil, inclus in video

Vezi toate temele >>


Fondurile mobilizate vor fi direcționate în totalitate către beneficiarii proiectelor sociale susținute de Asociația Ador Copiii. Îți mulțumim!

Stiri și evenimente

Programul „Cercul Siguranței” pune accent pe accesarea sensibilității înnăscute a părinților de a fi alături copiilor lor și oferă o ‘hartă’ pentru a întelege mai bine nevoile acestora.

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Cum m-am hotărât ?! Hotărârea de a urma acest drum am luat-o repede, fără îndelungi consultări… efectiv, într-o dimineaţă la cafea îi zic soţului că din întâmplare am văzut pe net o informaţie...

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au dorit să inspire și alte familii să schimbe viata unui copil. Valorile pe care ne bazăm în tot ceea ce facem sunt: empatie, sprijin și suport, responsabilitate și corectitudine.  

 


Galerie video

Galerie
foto


Oameni minunaţi, ca tine, se implica în fiecare zi.
SUSTINE!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver