Părinte adoptiv

Când copilul abandonat devine adoptabil, este adoptat și intră în casa ta, va începe alături de tine o nouă călătorie care va dura toată viața.

Este foarte important, de-a lungul acestei călătorii, pentru tine, ca părinte, să ai așteptări realiste față de copilul tău. Adopția este o experiență minunată, dacă dai dovadă de toleranță față de mai multe tipuri de comportamente. Copilul adoptat devine copilul tău și are nevoie de sprijinul și afecțiunea părinților, indiferent de situațiile pe care le va întâmpina în viață.

Oricât ai încerca, nu poți să prevezi cum vei face față situațiilor în care te vei afla ca părinte adoptiv. Cum va reacționa copilul în noua familie depinde de foarte mulți factori, de la moștenirea genetică la personalitatea sa, la stadiul său de dezvoltare, la experiențele prin care a trecut până să intre în familia ta și la amprenta pe care și-au pus-o persoanele de referință din viața sa de până atunci (asistenți maternali, îngrijitori din centre de plasament etc).

Atât copilul, cât și întreaga familie va trece printr-o continuă schimbare și evoluție. Acestea vă vor aduce împreună și datorită răbdării și iubirii necondiționate veți simți cu toții împlinire prin intermediul familiei nou formate.

CONTACT

Stiri și evenimente

Programul „Cercul Siguranței” pune accent pe accesarea sensibilității înnăscute a părinților de a fi alături copiilor lor și oferă o ‘hartă’ pentru a întelege mai bine nevoile acestora.

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Cum m-am hotărât ?! Hotărârea de a urma acest drum am luat-o repede, fără îndelungi consultări… efectiv, într-o dimineaţă la cafea îi zic soţului că din întâmplare am văzut pe net o informaţie...

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au dorit să inspire și alte familii să schimbe viata unui copil. Valorile pe care ne bazăm în tot ceea ce facem sunt: empatie, sprijin și suport, responsabilitate și corectitudine.  

 


Galerie video

Galerie
foto


Oameni minunaţi, ca tine, se implica în fiecare zi.
SUSTINE!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver