Prințesa mult așteptată

< Înapoi
Mă numesc Ioana şi am pornit pe drumul adopţiei în septembrie 2011.

Cum m-am hotărât ?!
Hotărârea de a urma acest drum am luat-o repede, fără îndelungi consultări… efectiv, într-o dimineaţă la cafea îi zic soţului că din întâmplare am văzut pe net o informaţie privind procedura de adopţie… iar răspunsul lui a fost surprinzător: “păi... hai să pregătim actele, dacă ştii despre ce e vorba!”… eu m-am uitat lung la el şi l-am întrebat:” tu vorbeşti serios?!”… ”Da, nu trebuie să discutăm prea mult!”. Şi aşa am ajuns la Direcţia (D.G.A.S.P.C.-ul) de care aparţinem. Acolo am fost la fel de hotărâţi. Asistenta socială ne-a povestit mai pe larg cu ce “se mănâncă adopţia” şi ne-a spus ca în cazul în care ne hotărâm, va  trebui să completăm o cerere. Dar noi doream să completăm pe loc cererea.

Ziua ‘H’
 Şi aşa am trecut de prima atestare, de a doua atestare şi dupa un an şi jumătate ne-am nimerit la direcţie, era un simpozion (la care ne-am anunţat participarea) şi dna. AS ne-a zis să rămânem după eveniment, deoarece am intrat în potrivire cu o fetiţă. Sincer, nu cred că mai ştiu ce s-a vorbit la acel simpozion, nu mai puteam de nerăbdare să se termine şi să aflu informaţii. Aşa am aflat noi de fetiţa noastră în vârstă de 5 ani. Dupa aproximativ 2 săptămâni am primit poze cu ea… tot ce vă pot spune este că ne-am îndrăgostit de ea de la prima privire. Ţin minte că eu am fost prima care a văzut pozele, l-am sunat pe soţul meu şi el, cu vocea gâtuită de emoţie, m-a întrebat : ”ŞI CUM E ???”… El se afla în oraş şi cred că a gonit până acasă să vadă şi el poza, nu mai putea de nerăbdare. M-a sunat imediat şi mi-a zis ”ÎMI PLACE. Vorbeşte la direcţie să mergem la ea!”

Marea întâlnire
După câteva zile (mai repede nu puteau cei de la direcţie, dacă ar fi fost după noi, am fi mers a doua zi!) am pornit la drum (ne despărţeau 130 km). Ţin minte că era o zi ploioasă, greu de circulat şi l-am întrebat pe soţul meu ce-i spune inima. Şi el m-a încurajat : ”Eu zic că va fi bine!”… culmea e că şi eu simţeam la fel. Pe drum am văzut un stol de berze, se aciuaseră pe un şes şi mi-am zis că ăsta e semn de la Dumnezeu că mergem către copilul nostru!
Nu vă puteţi imagina ce emoţii aveam, exact ca atunci când am păşit pragul direcţiei, simţeam un gol în stomac, ţin minte că la examene mai aveam golul acesta… în fine, ne-a întâmpinat AM şi am intrat într-o cameră unde era o fetiţă la marginea patului; ea, mititica, la fel de cuprinsă de emoţii ca şi noi. Se uita cu coada ochiului, ne-am apropiat de ea şi am făcut cunoştinţă. I-am înmânat punga de cadouri şi am rugat-o să se uite dacă îi place. A început, timid, să scoată, pe rând, tot ce i-am dus noi. Am intrat în vorbă cu ea, i-am arătat cartea de colorat, am întrebat-o diverse culori (şi ştia), diverse cifre (la fel), după care am început toţi trei să facem un puzzle pentru o socializare mai bună. Întâlnirea a decurs neaşteptat de bine şi la un moment dat asistenta socială care ne-a însoţit a dat “plecarea”. Am rugat fetiţa să ne conducă până la uşă, ea a acceptat şi ne-am strâns în braţe, ne-am pupat. A urmat un moment foarte emoţionant… când am ieşit din clădire, la jumătatea drumului dintre uşă şi poartă, a fugit după noi şi l-a prins pe soţul meu de picior (el era ultimul din rând). Atunci am simţit că şi ea ne-a ales să-i fim părinţi. Aşa cum cere legea, aveam 3 zile la dispoziţie să ne dăm acordul dacă dorim continuarea procedurii, însă noi am rugat-o pe d-na de la direcţie să ne dea posibilitatea să facem cererea pe loc.

Nu era nevoie să ne consultăm, am simţit amândoi că EA E!

Aceasta este povestea noastră… fetiţa încă nu este la noi, săptămâna viitoare avem termenul de încredinţare, dar simt că face parte din mine, am început să renunţăm la diverse lucruri şi să-i cumpărăm ei… acum ea e pe primul plan! Suntem încă în pregătiri, curând vin meşterii să-i pregătim camera roz “de prinţesă”… ştiu că viaţa noastră va fi dată peste cap de această domnişorică, dar... O IUBIIIIIIM!!!!!!!!!

E FETIŢA NOASTRĂ!!!!!!!!!!    Viaţa noastră va căpăta un alt sens!


Ne bucurăm pentru Ioana şi soţul ei, îi felicităm pentru hotărârea luată şi le urăm să fie sănătoşi, fericiţi şi să aibă parte numai de împliniri!

Stiri și evenimente

Programul „Cercul Siguranței” pune accent pe accesarea sensibilității înnăscute a părinților de a fi alături copiilor lor și oferă o ‘hartă’ pentru a întelege mai bine nevoile acestora.

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Cum m-am hotărât ?! Hotărârea de a urma acest drum am luat-o repede, fără îndelungi consultări… efectiv, într-o dimineaţă la cafea îi zic soţului că din întâmplare am văzut pe net o informaţie...

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au dorit să inspire și alte familii să schimbe viata unui copil. Valorile pe care ne bazăm în tot ceea ce facem sunt: empatie, sprijin și suport, responsabilitate și corectitudine.  

 


Galerie video

Galerie
foto


Oameni minunaţi, ca tine, se implica în fiecare zi.
SUSTINE!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver