Primii pași către adopție

Prin procedura de adopţie, copilul lipsit de părinţi este primit în familia adoptatorilor, unde urmează a fi crescut ca şi copil firesc al acestora. Adopția unui copil se întinde pe tot parcursul vieții, iar copilul adoptat are dreptul de a cunoaște identitatea sa genetică și istoria sa de viață.

Procedura adopţiei interne
  1. Obţinerea atestatului de familie/persoană aptă să adopte;
  2. Potrivirea între adoptator şi copilul adoptabil;
  3. Încredinţarea copilului în vederea adopţiei;
  4. Încuviinţarea adopţiei;
  5. Monitorizarea post-adopţie;

Procedura adopţiei internaționale

Autoritatea centrală română în materia adopției internaționale este Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

CONTACT
Stiri și evenimente

Programul „Cercul Siguranței” pune accent pe accesarea sensibilității înnăscute a părinților de a fi alături copiilor lor și oferă o ‘hartă’ pentru a întelege mai bine nevoile acestora.

CITESTE MAI DEPARTE
Povestea mea

Cum m-am hotărât ?! Hotărârea de a urma acest drum am luat-o repede, fără îndelungi consultări… efectiv, într-o dimineaţă la cafea îi zic soţului că din întâmplare am văzut pe net o informaţie...

CITESTE MAI DEPARTE
Program evenimente
Alegeți din timp proiectele și evenimentele în care vă puteți implica sau pe care le puteți susține cu o donație
Despre noi

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au dorit să inspire și alte familii să schimbe viata unui copil. Valorile pe care ne bazăm în tot ceea ce facem sunt: empatie, sprijin și suport, responsabilitate și corectitudine.  

 


Galerie video

Galerie
foto


Oameni minunaţi, ca tine, se implica în fiecare zi.
SUSTINE!

 

 
Parteneri Platinum
Parteneri Gold
Parteneri Silver